Oppdatering fra Visit Hardangerfjord

Andreas Skogseth
22.3.20

Oppdatering fra Visit Hardangerfjord

Kjære medlemsbedrifter.

Vi vet at dere nå står i en meget vanskelig situasjon der de aller fleste har måttet permittere ansatte og stenge ned driften i påvente av at man får kontroll over spredningen av koronaviruset. Det er innført innreiseforbud til Norge, inntektene uteblir og mange har faste kostnader som allikevel må dekkes. 

Husk at dette går over og akkurat nå gjelder det å holde ut. Regjeringen har lansert flere tiltak og mer er på vei – lag en handlingsplan og benytt deg av tiltakspakken. Det ser ut som hele 2020 blir et vanskelig år for reiselivsbransjen men det kommer et år etterpå og med rekordsvak krone og mange utsatte reiser og møter tipper vi 2021 blir et solid oppgangsår.

Visit Hardangerfjord vil ikke fakturere medlemskontingenten for 2.kvartal. Skulle dette dra ut i tid vil vi fortløpende vurdere videre medlemskontingent. Dette skaper utfordringer for den videre driften i selskapet, men vi må tilpasse oss som alle andre.  

I Visit Hardangerfjord jobber vi nå med å opprettholde synligheten av Hardanger-regionen mot forbrukersegmentet og turoperatører. Det er klart at Norge vil være et viktig marked i år og vi må gjøre tiltak for å aktualisere Norges vakreste region for nordmenn – spesielt til alle de som vanligvis har lagt ferien sin utenlands. Vår markedsføring i denne fasen vil ikke være av den salgsutøsende sorten, men heller vise frem Hardanger som en spennende og unik destinasjon for å skape reiselyst. Her oppfordrer vi alle reiselivsaktører og innbyggere i Hardanger til å ta i bruk sosiale medier for å fremheve de mange kvalitetene vi har i regionen.

Vi vil også benytte anledningen til å gjennomføre workshops og produktutvikling internt i Hardanger. Mer informasjon om dette kommer fortløpende. Det er åpenbart at mange reiselivsbedrifter ikke har kapasitet til å dra i gang markedskampanjer så snart innreiseforbudet heves. Her vil vi gjøre vårt for å skape synlighet og tiltrekke kunder til Hardanger-regionen.

Neste uke sender vi ut et spørreskjema som vi håper alle reiselivsbedrifter har anledning til å besvare. Dette for å stadfeste omfanget av nedstengninger og permitteringer i denne fasen samt presentere dette for politikere og beslutningstakere.

Sammen skal vi komme styrket fra dette og motivert for nye hektiske dager i reiselivet!

Last ned

Andre innlegg