B2C

Markedsføring av Hardanger i 2022

Visit Hardangerfjord er godt i gang med markedsføring av Hardanger-regionen rettet mot B2C markedet.

Andreas Skogseth
30.3.22

Markedsføring av Hardanger i 2022

Nøkkelord for vårt B2C markedsarbeid i 2022 er merkevarebygging, tilpasningsdyktighet og bygge videre på den sterke posisjonen vi har fått gjennom pandemien i det norske markedet - samtidig som vi bearbeider de viktige internasjonale markedene. 

Gjennom høsten 2021 la vi planer for re-lansering av Hardanger i europeiske og amerikanske markeder. Både Europa og USA hadde flere lovende direkteruter til Bergen og Oslo på trappene. Men omgivelsene har endret seg fort og med oppblomstring av omnicron, påfulgt av krigen i Ukraina, har vi justert innsatsen og legge enda større vekt på det norske markedet frem mot hovedsesongen.  

Vi benytter en markedsmiks med generell branding koblet med inbound aktiviteter i det norske markedet, samtidig som vi har sterkt fokus på egen innholdsproduksjon for å være oppdatert og relevant.
 

TV: 

Vi har et godt samarbeid med TV2 der vi sponser programmet Helt Harald i perioden februar-mars og august-september.Vi har også flere underbyggende markedsaktiviteter på SoMe/digitalt.

Brutto visninger: 10,65 millioner
Netto visninger: 2,65 millioner.

Denne aktiviteten er fortrinnsvis merkevarebygging i det norske markedet, i en kanal med lite støy fra konkurrerende virksomheter.


Location for TV-produksjoner:

Det er planlagt en betydelig serieproduksjon i Hardanger i mai måned, der Visit Hardangerfjord holder initiativet, planlegging, location arbeid og finansiering. Dette vil resultere i stor og god synlighet til høsten over 9 uker. Her vil vi komme tilbake med mer informasjon.

 

Digital:

Vår satsning på ny web har virkelig gitt avkastning og her bygger vi opp nye tema-satsninger kontinuerlig. Denne type tematiserte artikler markedsfører vi via native kanaler, det vil si plassering i norske medie-nettsteder som redaksjonell oppføring/inngang.

Dette kombinert med intensivert satsning på SoMe-kanaler der vi oppdaterer 4-5 ganger ukentlig gir stor tilstedeværelse blant aktuelle norske gjester. Vi planlegger take-ovenfor medlemmer, konkurranser, etc fremover.

 

Samarbeid Fjord Norge:

Vi samarbeider med landsdels-selskapet Fjord Norge med deres satsninger i utenlandske markeder i 2022. Eksempler på dette er kampanje i det amerikanske markedet i samarbeid med UnitedAirlines (ny direkterute til Flesland), hovedkampanjen Fjord Norge gjør i 2022 i samarbeid med Visit Norway - «Springfulness», m.fl.

Link til United kampanje her.

Link til Springfulness landingsside her.

Alle medlemmer blir kryss-publisert til både Fjord Norge og Visit Norway som tidligere.

 

Innholdsproduksjon:

Vi produserer nytt innhold hver måned med 1-2 uker ute i felt. Dette intensiveres frem mot sommeren. Innholdet vi produserer er etterspurt blant turoperatører, agenter, media, samarbeidende organisasjoner m.fl.

Våre krav til aktørene er at Hardanger-regionen kommer tydelig frem i deres kommunikasjon og at de har en langsiktig satsning på Hardanger som reisemål.

 

 Presse/PR:

Visit Hardangerfjord holder frem med det kontinuerlige arbeidet vi gjør med presse og PR. Vi samarbeider tett med Fjord Norge, som arrangerer flere pressemøter i måneden. Landsdels-selskapet er en viktig og god støttespiller for å løfte frem saker mot et internasjonalt publikum. Vi er i dialog med en rekke mediehus om potensielle saker med nyhetsverdi fra Hardanger i tiden fremover. Vi har også fått på plass en avtale om distribusjon av pressemeldinger via My Newsdesk, som i fjor ble kåret til det beste nyhetsrommet i Norge.

Tips oss gjerne om det skjer noe nytt hos dere! Mange saker, både større og mindre, kan få stor nyhetsverdi med riktig vinkling

 

Last ned

Andre innlegg